Дойде време и за електрически B-Class от Mercedes-Benz

Mercedes-Benz се появи на автомобилното изложение в Ню Йорк с дебют на електрически B-Class 2014. B-Class с електрозадвижване първоначално бе показан миналата есен като концептуален автомобил. Сега обаче возилото е готово за серийно производство. То се захранва от 134 к.с. електромотор с обхват от 180 км.

Mercedes-Benz Concept B-Class Electric Drive Detroit 2013

Mercedes-Benz B-Class Electric се базира на познатия B-Class и е първият луксозен електрически автомобил от компанията. Тя си е партнирала с Tesla, за да усъвършенства електрическото задвижване на B-Class, който откъм останалите си функции е много сходен с традиционния си събрат. Най-голямата промяна се крие под предния капак, където бензиновият/дизеловият двигател от стандартния B-Class е заменен с нов електрически мотор с 134 конски сили и 310 Нм въртящ момент. Mercedes-Benz твърди, че електрическият мотор осигурява мощност, сравнима с тази на 3L бензинов двигател, поради което B-Class с електрозадвижване е в състояние да ускори от 0 до 100 км. за около десет секунди, достигайки максимална скорост от 160 км/ч.

Mercedes-Benz Concept B-Class Electric Drive Detroit 2013

Mercedes-Benz Concept B-Class Electric Drive Detroit 2013

Литиево-йонната батерия при електромотора се намира под пода на B-Class Drive Electric. Чрез този дизайн няма никакви компромиси по отношение на размера на превозното средство, интериора или багажното пространство. Литиево-йонната батерия дава на B-Class възможност да разчита на електрозадвижване в продължение на 180 км. Тя може да бъде зареждана чрез всеки стандартен контакт в домакинствата. При зареждане на 220 волта са достатъчни два часа за зареждане, което да осигури пробег от 100 км.

Информация за цени все още няма.

Mercedes-Benz Concept B-Class Electric Drive Detroit 2013

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*