Лекари официално потвърдиха първа човешка смърт заради ГМО

tomatoes-503447_640

Лекари от болницата Карлос III потвърдиха наскоро първия истински случай на човешка смърт, причинена от поглъщане на генетично модифицирани храни. Хуан Педро Рамос е починал от анафилаксия след консумиране на наскоро разработени домати, съдържащи рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция.

Това изненадващо изявление дойде след аутопсията на 31-годишният испанец, който почина в Мадрид в началото на януари. Здравето на Рамос рязко се влошило, след като той претърпял необяснима алергична реакция и всички лекарства, използвани за спасяването му от анафилаксия, се оказали напълно неефективни. Екипът от експерти твърди, че никой от лекарите не е могъл да определи, че именно генетично модифицирани домати, погълнати от жертвата по време на обяд, са причина за алергичната реакция, предизвикала смъртта му.

Рамос работел като чиновник в склад на 7 януари, когато започнал да се чувства зле веднага след обяд. Започнали да се явяват симптоми, включително остър сърбящ обрив, сериозен оток на гърлото и рязко спадане на кръвното налягане. Мъжът, който знаел, че има алергия, бързо се инжектирал с противоалергично лекарство, но състоянието му продължило да се влошава.

Младежът бил закаран в болницата от колегите си, но медицинският персонал не бил в състояние да установи причината за алергичната му реакция – нито едно от обичайните лечения не помагало. Рамос бил обявен за починал малко повече от час след пристигането в болницата.

Медицинските експерти и съдебните експерти в болницата карлос III трябвало да проведат много тестове и анализи, преди да могат да определят точно какво е причинило смъртта на Рамос. Отначало те установили, че става дума за алергична реакция към морска храна. Това било учудващо, тъй като на обяд той бил ял сандвич с бекон, маруля и домати. Лекарите били много озадачени, когато открили, че доматите, огълнати от Рамос, съдържали алергени, типични за рибата. Нещо повече, те съдържали и „някои резистентни на антибиотици гени“, които са попречили на белите кръвни клетки в тялото на Рамос да спасят живота му.

В началото си мислехме, че е имало някаква форма на заразяване на храната му чрез контакт с риба или морски дарове по време на подготовката“, обясни д-р Рафаел Перес-Сантамарина. „Едва когато тествахме доматите, установихме, че съдържат някои алергени, които обикновено се намират в морските дарове. Направихме много различни анализи и всички те потвърдиха, че доматът наистина е източник на алергените, които убиха господин Рамос“.

Много досегашни експерименти с ГМО са оказвали развитие на ужасни тумори и смърт при плъхове и други лабораторни животни. Но случаят с Рамос е известна човешка смърт, настъпила заради ГМО. Това противоречи на повечето официални изследвания на ГМО, които заключавта, че ГМО културите са напълно безопасни за ядене.

13 коментара

 1. ГМО означава че можем да избираме точни гени и да ги изолираме за други реколти или да ги изкореним напълно. Например ген за по-големи кучани при царевицата. Не е въжможно на има рибни гени в доматът и е ГМО не е вредно по-никакъв начин към живите организми

 2. www thatsfake com/did-doctors-really-confirm-first-death-from-gmo-food/

 3. Проверявайте си източниците, това е от сайт то типа на Не!Новините

 4. Здравейте, купете си домати от лидл или кауфланд и ги пробвайте с майонеза. ЩЕ видите какъв силен вкус на сурова риба се образува в устата.

 5. ГМО съществува от много отдавна, но дълго време се е мълчало по темата. Аз лично съм алергична към антибиотици и имам няколко много тежки случаи при които замалко щях да умра, без да съм взимала никакви антибиотици. Късмет, че живея в чужбина и при направата на куп изследвания, се установи, че съм направила алергична реакция от поетото от мен СИРЕНЕ, което се оказа, че съдържа антибиотици. Представете си с какви количества антибиотици тъпчат кравите, през какво преминава млякото, за да остане антибиотик и в сиренето. И така… може статията да не е на 100% достоверна, но пък е приемлива като теория и като информация…. Не считам, че продължителността на живот в Америка може да се сравнява с тази в Русия, просто защото те имат различни здравни системи, различна здравна култура и други такива, и те са водещият фактор за тази статистика.

 6. Интересно ми е, ако човекът си беше поръчал риба за обяд (в която ги има същите алергени и съответно щяха да предизвикат алергична реакция, защото той е бил алергичен към рибните алергени) дали тогава новината щеше да предизвика интерес за публикуване? Храни с чужди гени в тях е абсолютно необходимо да имат обозначение за това, както и какви точно гени и техни продукти се съдържат в тях и за алергените им. Така, ако човек си знае, че има алергия към рибни продукти и на продуктите, имащи в състава си ГМО – домат с такива (рибни) гени и алергени е поставен етикет за наличието на тези алергени, човек просто няма да ги поръча и ще си избегне алергична реакция. Ето затова е важно ГМО да бъдат етикирани!

 7. Мария и Стефан бихте ли се хранили само и изключително с ГМО за около 1 година за да потвърдите че е безопасно не мисля че бихте участвали в подобен експеримент.

 8. Donjakude suglasna sus Stefan. Problemut e, 4e za izvesten period produljitelnostta na jivota deistvitelno se uveli4ava, no sled tova 6te doide neminuemo globalen spad i organizmite na vsi4ki 6te se skapvat vidimo i burzo…..Pomislete za mladata generacija, kojato raste v momenta s hiljadi oplakvanija i nedostig na energija??? Tova e pove4e pokazatelno ot cifrite 80 i 71 godini jivot…..

 9. Тази статия доказва, че стадото ще се върже на всяка измислица.

 10. Пак нагли фалшификации.
  Проверка в испанското интернет пространство показва, че този текст е пълна измислица и е поредната безочлива лъжа.
  Ако имаше нещо вярно в пропагандата за ГМО, защо тогава средната продължителност на живота в САЩ, където се консумира ГМО е 80г., а в Русия, където няма ГМО, е 71г. ?

 11. днес, 02.04. 2015 направихме салата с домати, краставици (купени от Кауфланд, Враца) и лилав лук. Салата имаше вкус на риба, краставиците в опаковка в найлон, и много мека…. като я обелих, долния слой беше жълт и вече отдавна загубил свежест

 12. Небходимо е не само да се забранят внасянето и производството на ГМО, но и да се криминализират. Те реално са биологична бомба с часовников механизъм. САЩ наистина за голямо съжаление са отписани в това отношение.

 13. Трябва да забранят внасянето и производството на ГМО в Европа. САЩ вече са отписани, но за нас има надежда.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*