Toyota Prius е най-продаваният автомобил в Япония

Prius на Toyota е най-продаваният автомобил в Япония за юли. Така Prius се оказва на върха на ранглистата за 15-ти пореден месец. Отчасти принос за това имат финансовите стимули за закупуване на „зелени“ автомобили. С това продажбите на хибридни автомобили на японската Toyota достигнаха един милион.

Toyota Motor, най-големият автомобилен производител в страната на изгряващото слънце, заяви, че повече от 2,680 милиона хибриди са били продадени по целия свят до момента, като един милион от тях са реализирани в Япония. Там купувачите бързат да купят популярния Prius, за да се възползват на осигуряваните от правителството данъчни облекчения и други отстъпки.

Големия наплив е бил толкова силен, че в компанията се тревожат какво ще стане, когато програмата за стимулите за закупуване на „зелени“ автомобили изтече в края на септември.

Успехът на Prius е много добро постижение за Toyota, която се опитва да подобри репутацията си, накърнена заради техническите проблеми с Prius и наложилото се изтегляне от пазара на голяма бройка от тях.

Toyota трябваше да изтегли около 10 милиона превозни средства от световния пазар свят заради порой от проблеми като дефектни подови настилки, дефектни педали на газта, проблеми с кормилното управление и спирачни неизправности и проблеми със софтуера за спирачките.

2 коментара

  1. за целта „нашите“ трябва да могат да видят в перспектива поне с няколко години, а те горките максимум седмица напред могат, ама кво да ги правиш…

  2. Защо не напишете КАКВО ПРАВЯТ нашите „държавници“ по въпроса с
    еко автомобилите? Данъците ли намалиха ? Дори малка държава като Словения прави НЕЩО.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*