Enel Green Power добавя 24 MW вятърна ферма във Франция

Най-голямата компания за възобновяема енергия в Италия, Enel Green Power, е стартирала функционирането си на нов вятърен парк с 24 мегавата капацитет във Франция. С това фирмата повиши общия си капацитет за вятърна енергия във Франция до 92 MW, съобщи Ройтерс.

Enel Green Power, поделението за възобновяеми енергийни проекти на Enel, се готви за първично публично предлагане на акциите си през октомври.

Новата вятърна ферма в северната част на Франция ще произвежда повече от 50 милиона киловат часа електроенергия годишно, което е достатъчно, за да задоволи годишните енергийни нужди на около 15 000 домакинства, обяви Enel Green Power в изявление.

Енергията, произведена от 12-те вятърни турбини на фермата, ще елиминира емисията на 40 000 тона въглероден диоксид (CO2) годишно.

С новата вятърна ферма общият инсталиран капацитет на Enel Green Power за вятърна генерация във Франция достига 92 MW, с годишно производство от над 200 милиона киловатчаса. В същото време в процес на изграждане са други вятърни електроцентрали с 64 MW капацитет.

Enel Green Power генерира енергия от вода, слънце, вятър и други възобновяеми източници на енергия с обща инсталирана мощност от повече от 5700 MW.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*