Panasonic влага $1 млрд. в зелени технологии

Panasonic планира да инвестира 1 милиард долара до 2012 година за разработването на зелени технологии за дома, съобщи Cnet. Това може да включва системи за мониторинг на енергопотреблението и др. Планът определено отбелязва една доста радикална промяна в основния фокус на компанията.

Президентът на корпорацията Фумио Охцубо заяви в интервю пред Bloomberg, че нарастващият потребителски интерес към по-ефикасни продукти е накарал Panasonic да вземе решението за разработване на новия ключов бизнес.

Компанията планира да предлага системи за енергийно управление в дома (HEMS – home energy management system), както и да разработва съществуващите си технологии в областта на литиево-йонните батерии за електрически автомобили, соларни панели, смарт-устройства.

Разбира се, всичко това не означава непременно, че водещият световен производител на плазмени телевизори ще се отърве от водещия си продукт.

Една от текущите идеи за зелени продукти, която Охцубо сподели пред Bloomberg, касае система която ще позволи на хората да следят обема на генерираното електричество от техните соларни панели и потреблението на електричество от домашните електроуреди – всичко това на екрана на телевизора си.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*