Шварценегер маха данъците за зелено производство

Освобождаването от данъци се очаква да окаже положителен ефект в производството на екологично чисти автомобили.
Освобождаването от данъци се очаква да окаже положителен ефект върху производството на екологично чисти автомобили

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер планира да освободи от данъци продажбите на „зелено“ производствено оборудване за компаниите в управлявания от него щат.

„Зеленият“ план цели да насърчи разработката и производството на чисти технологии, съобщи  Contra Costa Times. Според експерти обаче, ще са необходими и допълнителни стимули за предприемачите, за да „прегърнат“ зелената идея.

Освобождаването от данъци се очаква да окаже положителен ефект в области като разработване на алтернативни горива, изграждане на слънчеви панели и вятърни турбини, както и в производството на екологично чисти автомобили.

Калифорния е загубила 600 000 работни места в производствения сектор от 2000 година насам, което се равнява на 32% процента от индустриалната база на щата, според Асоциацията на производителите и технологиите.

Калифорния е и един от малкото щати в страната, където се облагат с данъци покупките на производствено оборудване.

Шварценегер се надява с новия план да задържи в щата екологично ориентираните производители и да разкрие работни места. Предложението е един от петте компонента на инициатива за създаване на работни места и разширяване на бизнеса в Калифорния.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*