Среднощно минно дело за икономия на енергия

Минното дело използва много повече електричество, отколкото повечето други тежки индустрии, така че има смисъл тези енергоемки дейности да се преместят във време, когато електрическата мрежа не е толкова натоварена. Това би направило по-равномерно натоварването на електроразпределителните системи, както и ще позволи да се използва повече чиста енергия.

Така са разсъждавали и в местната управа на Онтарио. Оттам наскоро поискаха от XStrada, един от най-големите собственици на мини за добив и производство на никел, и втората по големина минна компания в света Vale, да започнат да работят нощем.

В момента гражданите на канадската провинция плащат електроенергията по тарифа, която ги насърчава да отложат някои дейности за през нощта, като например пускането на миялната машина. Сега обаче за първи път подобна схема се прилага за тежката индустрия.

Съгласно новата ценова структура, осигуряваща по-евтино нощно електричество, двете големи дружества могат да намалят своите гигантски сметки за електричество с около 15%. Представител на Xstrata вече е потвърдил, че минни операции, които използват много енергия, като например обогатяването на рудата и извличането, могат да се изпълняват във време, когато електрическата мрежа е слабо натоварена, вместо през деня.

Минното дело не е единствената тежка индустрия, която ще бъде приканена от местните власти в Онтарио да прехвърли енергоемките си дейности за през нощта чрез новите тарифи за електроенергия. Общо около 200 от предприятията, които са най-големи консуматори на електричество в региона, ще започнат да плащат по новата схема.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*