Китайската BYD показва зелени коли и автобуси пред Уорън Бъфет

Китайският производител BYD разгъна червената пътека за посрещането на милиардера-инвеститор и акционер Уорън Бъфет, като го докара със собствен самолет до базата си в южната част на Китай за серия от събития, където фирмата ще покаже инициативите си за еко-автомобили.

Фирмата на Бъфет „Berkshire Hathaway“ печели доста добре от своите 10 процента дял в собствеността на BYD, която от своя страна поскъпна над седем пъти по стойност, откакто Бъфет закупи своя дял за $230 млн. през 2008 година.

BYD е поканила Бъфет да посети завода й в Шенжен за церемонията по подписването на договор, в резултат на който компанията ще изгради станция за съхранение на електрическа енергия съвместно с China Southern Power Grid, съобщи агенция Синхуа.

Бъфет, третият най-богат човек в света със състояние, оценено от „Forbes“ на 47 милиарда щатски долара, ще присъства и на пазарния дебют на F3DM – електрически хибриден автомобил, разработен от BYD. Заедно с това Бъфет ще присъства и на церемонията по отбелязването на продажбата на едномилионния автомобил на BYD. Местните медии шушукат, че BYD е похарчила милиони, за да докара Бъфет на посещение в централата си.

В програмата на 80-годишния Бъфет е предвидени и посещение в заводите на BYD в Шенжен и град Хуижу във вторник, следвано от пътуване до Пекин, където той ще бъде съ-домакин на благотворителен банкет заедно с основателя на Microsoft Бил Гейтс и гости около 50 заможни китайски бизнесмени, които ще споделят идеи за благотворителност, според Синхуа.

Пътуването на Бъфет ще завърши с посещение в централнокитайския град Чанша, където той ще посети завод на BYD за електрически автобуси.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*