Fuji и GE забавят създаването на съвместно предприятие за смарт-електромери

Японската Fuji Electric Holdings обяви, че ще отложи за създаването на съвместно дружество с General Electric за производство на смарт-електромери. Това се дължи на забавяне при „изчистването“ на антитръстовите проверки, съобщи Ройтерс.

Първоначално Fuji и GE планираха създаване на съвместно предприятие през октомври с цел да се включат на един пазар с огромен потенциал – пазара на т. нар. интелигентни мрежи. Сега обаче става ясно, че най-вероятно ще отнеме още няколко месеца, за да бъде завършена процедурата, която подлежи на регулаторно одобрение.

Много производители на електроника вече се насочват към този сегмент, залагайки на бляскавото бъдеще на интелигентните електроразпределителни мрежи, които са предназначени за по-добро използване на енергията чрез внедряване на модерни технологии и акумулаторни батерии. Този тип мрежи също така се очаква да се отличават с интегриране на възобновяеми енергийни източници като слънчева и вятърна енергия.

Fuji и GE планират съвместното производство на интелигентни електромери за доставчиците на комунални услуги и други клиенти, които са се насочили към изграждане на интелигентни мрежи.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*