Електрически модел на Infiniti идва през 2013 г.

Производителят на луксозни автомобили Infiniti ще влезе на пазара на електрически коли през 2013 година. Въпреки, че подробности за бъдещия електрически автомобил Infiniti не са налични, компанията наскоро публикува скица, за да запази обществения интерес към бъдещите електрически превозни средства Infiniti.

Този бъдещ електрически автомобил ще играе основна роля в стратегията на Infiniti за „екологична производителност“, която ще донесе още по-голям фокус върху хибридната и електромобилната технология, – заяви вицепрезидентът на Infiniti Бен Пуур в прессъобщение. – Ние сме ангажирани с прилагането на най-добрите световни технологии за намаляване на емисиите, без да жертва удоволствието от шофирането – залог, който ще стане много по-ясен с предстоящото въвеждане на новата ни Infiniti M Hybrid.“

Моделът 2012 Infiniti M35h ще бъде в състояние да работи в електрически режим при скорости до 80 км./ч., благодарение на около 3.5-литров V6 двигател с 306 к.с., комбиниран с 50 kW електрически мотор.

Останалите подробности за предстоящия M Hybrid Infiniti пази под ключ, докато се подготвя да представи превозното средство на автомобилното шоу в Лос Анджелис, което започва на 19 ноември.

Infiniti, подразделението на Nissan за луксозни автомобили, навлиза на арената на хибридите доста късно в сравнение с Lexus, един от конкурентите на компанията. Lexus, поделението за куксозни возила на Toyota, вече има четири хибридни автомобила и още доста повече планирани за в бъдеще. Въпреки това плановете на Infiniti за пусканен а електрическо возило през 2013 г. показват, че компанията има намерение да навакса бързо, след като пусне първия си електрически модел на пазара.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*