Разработват материали за енергийно-ефективни превозни средства

Материали за използване в по-ефективни автомобили и самолетни двигатели ще бъдат разработвани в нова високотехнологична инженерна лаборатория в Обединеното кралство.

Център за интеграция на инженерни материали” бе открит в сряда в университета в Лейчестър с цел производство на материали и технологии, предназначени за решаване на различни инженерни проблеми. Професор Сара Хайнсуърт, ръководител на новия център, казва, че “следващото поколение” материали, които се разработват в лабораторията на стойност 1 милион британски лири, включват и такива за използване при “по-ефективни авиационни и автомобилни двигатели”.

Новите материали допринасят за намаляване емисиите на СО2 и за подобряване на екологичното въздействие на транспорта – това ще помогне да се постигнат целите за минимизиране на влиянието върху климатичните промени“, добавя тя.

Новият център обединява експертни познания от различни области на науката като инженеринг, геология, химия и физика.

Откриването на тази лаборатория се случва не случайно в настоящия момент. Новото британско правителство полага особени усилия за насърчаване на нисковъглеродните превозни средства из Обединеното кралство.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*