Audi A1 E-tron ще използва навигация от Google Earth

Audi вдига летвата за информационно-развлекателните системи на електрическите автомобили, предлагайки в своя електрически A1 E-tron същия телематичен пакет, който е налице във върховата серия A8.

Audi A1 E-Tron е прототип на презареждаем хибрид, който използва 45-киловатов електрически мотор, захранван от 12 киловатова батерия за осигуряване на пробег от около 50 км. За изминаване на по-дълги разстояния, малък бензинов двигател има грижата да генерира електричество за презареждане на акумулатора, удължавайки пробега с още 200 км.

Може тази кола да не се движи супер бързо и да не стига твърде далеч с едно зареждане, но прототипната й навигационна система осигурява най-приятните и визуално най-привлекателни напътствия как да стигнете до крайната цел. В допълнение към фабрично инсталираната Wi-Fi система, която поддържа до осем устройства, телематиката на А1 E-Tron включва също така Google Earth карти за навигация с триизмерна графика и търсене в Интернет. Това е доста голям обем технологии за микро-електромобил, особено като се има предвид, че инфоразвлекателните системи в електрическите превозни средства често са ограничени само до определяне на консумацията на енергия и заряда на батерията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*