Tesla приближи електрическите автомобили до профи-състезанията (+ видео)

По време на упражненията за Състезанието на шампионите миналата седмица два електро-автомобила Tesla Roadsters бяха подложени на съвсем реално изпитание в ръцете на такива професионални автомобилни състезатели като Михаел Шумахер, Себастиен Льоб и Ален Прост.

Видеозапис на едно от състезанията показва как Шумахер и Льоб се борят на двете писти, карайки електрическите си автомобили и вземайки завоите в непривична за любителите на този спорт тишина. Като се добавят и ярките цветове на двете коли, двамата почти приличат на гигантски детски играчки.

Тъй като надпреварата е проведена по време на изложба, няма обявени победители в състезанието с Tesla Roadster.

Състезанието на шампионите е ежегодно събитие, пр което се използват паралелни курсове и водачите от различни състезателни серии пилотират най-различни возила. Целта е чиста проверка на уменията им, тъй като водачите се конкурират при еднакви условия и с еднакво оборудване.

По време на самото събитие, проведено в Дюселдорф, Германия, от 27 до 28 ноември, португалецът Филипе Албукерке спечели общата надпревара, побеждавайки рали водача Льоб.

Като се имат предвид сегашните ограничения за съхраняване на енергия в батериите на електромобилите, всички професионални състезания с електрически автомобили ще могат да се състоят от едва няколко обиколки. Но това не е лошо. Именно състезанията с автомобили през годините постоянно “вдигаха летвата” за възможностите на конвенционалните автомобили, затова е хубаво, ако могат да направят същото за електрическите коли.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*