GM се хвали с електрически возила за персонална мобилност на CES 2011

Следващата спирка на електрическите превозни средства на GM ще е предстоящото изложение 2011 Consumer Electronics Show през януари. В допълнение към следващото поколение на своята информационно-развлекателна система за автомобили, GM ще се изфука с три концептуани електрически двуместни возила, които дебютираха на Изложението в Шанхай 2010.

Тези лични средства за мобилност са с размер, равен на една трета от размера на типичния автомобил, предлагат пробег от около 40 км. и са изградени върху самобалансиращата платформа за превозни средства на две колела, използвана в Segway – PUMA. Но електрическите возила за персонална мобилност на GM са нещо повече от подобрен Segway: всеки от тях е снабден с технология за движение успоредно на проводник, изграден е от въглеродни влакна, има GPS, сензорна система за дистанция, комуникция „автомобил с автомобил“ и „автомобил с мрежа“, така че може да бъде управляван ръчно или на автопилот.

И макар че автономният режим на движение ще освободи ръцете на „шофьора“ за занимания с каквито и да е времегубещи социални медии, които биха били популярни в бъдеще, всъщност системата е проектирана да облекчи задръстванията в гъсто населените градски среди, които ще подслоняват по-голямата част от населението на света до 2030 г., според прогнозите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*