Южна Корея ще вкара $42,6 милиарда за електроцентрали до 2024 г.

Южна Корея планира да инвестира 49 трилиона вона, т.е. около 42,6 милиона щатски долара, за изграждането на централи за производство на електроенергия до 2024 г. Инвестицията включва и 14 атомни централи. С това страната се опитва да реагира на нарастващото търсене на енергия, предаде Ройтерс.

Общата консумация на енергия ще нараства с по 1,9% всяка година до 2024 г., посочи Министерството на икономиката на знанието на Корея в изявление.

Южна Корея, петият по големина световен вносител на нефт и един от най-бързо развиващите замърсители в света, е категоричен, че зависимостта му от изкопаемите горива ще намалява постепенно, докато инвестициите в чиста енергия ще се увеличават бързо.

Очаква се Южна Корея да генерира една трета от електричеството си от ядрена енергия през 2024 г., в сравнение с 25% през настоящата година.

Ускоряването на дела на ядрената енергия до 2024 г. се очаква да допринесе за постигането на по-ниски емисии на въглерод, както и висока ефективност на структурата на потребление, се казва в правителственото изявление.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*