Rolling Stone избра топ 15 еко-рокаджии

Музикалните спецове в списание Rolling Stone са забелязали нещо. Все повече и повече рок-музиканти стават екологично и социално отговорни. Или може би просто говорят за това повече. Така или иначе списанието публично класира най-екологичните рок-музиканти на годината.

Rolling Stone казва, че все повече и повече музиканти „се опитват да поемат отговорност и да мигрират към зелени алтернативи, било то чрез намаляване на употребата на вредни продукти като горива и пластмаса или чрез отделяне на време и средства за насърчаване на екологични каузи.“

Списъкът на Топ 15 започва с Гъстър, основател на неправителствена организация за зелени концерти на име Reverb. Сред класираните са Беърнейкид Лейдис, Джак Джонсън, Грий Дей, Бони Рейт и Уили Нелсън, Пери Фарел, Дон Хенли, Шерил Кроу и Том Йорк.

Изборът на Хенли от The Eagles може да е изненадващ за някого, но той е създател на проекта Уолдън Уудс през 1990 г. и института за изследване на езерата Caddo, който продължава да финансира екологични проекти.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*