Шотландия взе 18 млн. лири от ЕС за възобновяеми енергийни източници

Шотландия получи 18 милиона лири финансиране от ЕС, което ще допринесе за развитието на възобновяемите енергийни източници в региона.

Около 3,36 млн. лири от паричните средства от Европейския фонд за регионално развитие са предоставени на “Orkney Marine Renewables Infrastructure” за развитието на съоръжения и инфраструктура, свързани с Европейския морски енергиен център.

Други 800 000 лири са дадени на “Low Carbon Shetland” и ще бъдат използвани за създаването на топлинна система за съхранение на енергия, която ще може да осигурява енергия винаги, когато е необходимо за мрежата за подгряване на вода.

Scrabster Harbour Marine Renewable Infrastructure” получи 2,5 млн. лири за изграждане на стратегическа пристанищна възобновяема инфраструктура на пристанището Скрабстър.

Пари има и за когенерация – “Sustainable Development” от северната територия е получила 3 млн. лири за своя проект за създаване на централа за когенерация в Кайтнес.

Миналата година Шотландия увеличи целите си за възобновяема енергия от 50% на 80% за периода до 2020 г., твърдейки, че новата цел може да бъде постигната с “малка промяна в сегашната политика”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*