Ford представя изцяло електрически Focus на CES 2011

Автомобилното изложение Naias 2011 в Детройт ще се проведе след по-малко от седмица и различните автомобилни производители се стремят да привлекат максимум внимание, като изстрелват всевъзможни предварителни анонси. Ford обаче реши да ги изпревари всички с един удар, като предприе необичайна стъпка – да разкрие новата си изцяло електрическа кола Focus на изложението за потребителска електроника CES 2011 г. тази седмица.

В своята Facebook страница за електрически автомобили Ford показа тийзър-снимка на изцяло електрическия Focus, показваща порта за електрическо зареждане на превозното средство. Има и намек за послание от изпълнителния директор Алън Мълали, което ще бъде поднесено в петък по време на CES.

Причината фирмата да избере CES за представянето на новия си модел изглежда е желанието да подчертае различните технологии, които Ford е използвала и вградила в изцяло електрическия Focus. Това включва течно охлаждане на батерийната система, която се очаква да осигурява пробег от около 160 км.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*