Електромобилите превземат “Rent-A-Car” услугите

Неотдавна фирмата за отдаване на автомобили под наем Hertz обяви, че скоро в автопарковете й ще бъдат достъпни доста от моделите електрическите автомобили, които производителите пускат на пазара. Сега друга голяма “Rent-A-Car” фирма обяи подобен ход: Enterprise Rent-A-Car ще предлага хибридния Chevrolet Volt за дневни и седмични наеми от края на този месец. За начало – само в Калифорния.

Индустрията разглежда този подход като чудесна възможност за маркетиране на електромобилите. Това е начин водачите да направят продължителен “тест-драйв”, за да решат дали да си купят електромобил.

От Enterprise не отричат тази възможност, а напротив, подкрепят я. Колкото повече хора “изпробват” електромобили чрез услугите за автомобил под наем, толкова по-лесно ще могат да преценят дали да закупят такъв модел за себе си, казват мениджърите на фирмата.

Затова компанията се готви да предложи електромобили и в други свои поделения. Вече е договорено, че 500 Nissan Leaf модела ще влязат в автопарка на фирмата из различни локации по света. Работи се активно и по монтирането на станции за зареждане.

За производителите на електрически автомобили това е отлична възможност, още повече електрическите коли са все още на етап, когато хората не са сигурни в технологията (подобно на хибридите през 2001-2005 г.) и това е начин за тях да се запознаят по-добре с възможностите на електрическите коли, за да могат да вземат решение.

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*