Ford C-Max беше очакван – но не и хибриден

Посетителите и следящите автомобилното шоу в Детройт очакваха Ford да представи новия Focus C-Max и анализаторите дори го посочиха като едно от потвържденията за тенденцията да се предлагат по-компактни автомобили, с по-нисък разход на гориво. Никой обаче не очакваше, че той ще се появи и в хибриден вариант.

C-Max дефилира във вид на хибрид и презареждаем хибрид (който се зарежда чрез включване в електрическа станция за презареждане). И двата модела използват хибридни система, подобна на тази във Ford Fusion Hybrid и са в състояние да се движат със скорост 75 км/ч.

C-Max хибридът обаче носи и подобрение на тази система, използвайки литиево-йонни батерии, вместо никел-метал-хидридни като при Fusion. С тази нова батерия Ford очаква C-Max да подобри икономията на гориво в сравнение с Fusion Hybrid.

Презареждаемата версия, наречена C-Max Energi, добавя порт за включване към зарядна станция на лявата предна броня на колата. Energi се движи в електрически режим, когато батерията е напълно заредена, и преминаването към нормален хибриден режим, когато батерията се изтощи.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*