GE навлиза в сферата на изчислителните облаци

GE обяви, че е подписала договор за придобиването на Lineage Power Holdings срещу сумата от около 520 милиона щатски долара. С това GE планира да подобри своето портфолио от продукти за енергия и електрически мрежи.

Решението на General Electric да придобие Lineage Power отразява нарастващото значение на силовата електроника в условията на бурен ръст на преносимите компютри и телефони.

Придобивката дава на GE продукти за конветиране на електроенергията – хардуер, необходим за конвертиране между променлив ток и прав ток – каквито се използват от телекомуникационните компании и операторите на “облачни” центрове за данни.

Всяко ново мобилно устройство се включва в инфраструктура, която изисква все по-голямо количество висококачествена енергия. Растежът на мобилните интернет приложения, жадни за честотна лента, и на изчислителните облаци се ускорява, увеличавайки търсенето”, коментира Дан Хайнцелман, главен изпълнителен директор на GE Energy.

Lineage произвежда оборудване за преобразуване на енергията за компютри и мрежови продукти, включително батерии, блокове за разпределение и AC-DC захранвания. Техниката е оптимизирана за максимална ефективност и може да работи с алтернативни източници на енергия, като например горивни клетки и вятърни и слънчеви системи.

Придобиването последва някои предишни инвестиции на GE в компании, разработващи софтуер за ефективност на центровете за данни.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*