Може ли човек да живее без сапун?

Вдъхновени от убеждението на писателя Шон Бонер, че човешкото тяло „е проектирано да се регулира само“, активистите от „No More Dirty“ дадоха старт на състезанието „Предизвикателство без сапун 2011“.

Кампанията призовава хората да се откажат от сапуна и шампоана – поне в продължение на две седмици – и да опишат преживяванията си в 100 думи. С това те могат да спечелят и награда.

Дали наистина сапунът ни е неоходим, за да не се вмирисваме, провокативно питат авторите? Само участниците в конкурса могат да свидетелстват за това. Както отбелязва Шон Бонер на сайта Boing Boing, „след една година миене без сапун кожата става по-добра, мазните и сухите петна изчезват, изчезва и пърхутът“.

Противно на очакванията мнозина от реагиралите на провокативния анонс настояват, че да се живее без сапун и без шампоан е лесно и може да има оздравителен ефект. Един от читателите дори споделя, че след като е изпробвал всички възможни методи и продукти на фармацията, за да се спаси от суха кожа и нетърпим пърхут, е успял да постигне целта си именно чрез спиране на сапуните и шампоаните.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*