Nissan Leaf взе приза за визия за зелена кола

Nissan Leaf – автомобилът, за който толкова много се говореше – спечели наградата за визия за зелена кола по време на авто-изложението „ 2010 DC Auto Show“. Автомобилът е електрически и се отличава с нулеви вредни емисии.

За да кандидатства за приза за визия за зелена кола, едно возило следва да бъде в ранен етап на комерсиализация, но все още да не е в продажба, обясняват организаторите на авто-изложението във Вашингтон. Трябва да се произвежда в малки обеми, с не повече от един функционален прототип или пък няколко устройства, които са елементи на демонстрационен автопарк. Номинираният може да е изцяло нов модел или пък адаптация на съществуващ модел.

Решението на Nissan да предложи стилен автомобил на електрически батерии като част от своята линия модели е значителна стъпка, коментира Рон Коган, редактор и издател на Green Car Journal. “Този задаващ се нов електрически модел ще осигури функционалността, стила и опита, които са способно да посрещнат нуждите на един сложен и капризен пазар, като в същото време произвежда нулеви вредни емисии и не изисква никакви петролни горива“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*