BMW представи концептуалния градски електромобил Megacity

Концептуален, изцяло електрически автомобил за градския човек на бъдещето е замислила BMW и днес представи тази концепция пред българска аудитория. Това е едно от първите представяния на концептуалния модел в света, като се очаква първото по-подробно представяне да се състои на някое от големите авто-изложения по света по-късно тази година.

Наречен Megacity, електромобилът ще бъде готов около 2015 г. и ще е с корпус изцяло от въглерод – материал, който прави колата изключително лека и здрава.

Проектът за Megacity се основава на начина, по който хората мигрират към градовете. До 2020 г. делът на хората, живеещи в града, ще бъде около 60%. Друг фактор е потребността от намаляване на вредните емисии.

Затова Megacity е замислен като автомобил за движение в града. Колата ще използва 100 кВт електромотор. Максималната скорост ще е 150 км / ч. Новият концептуален модел е базиран на вече познатия BMW Mini. Литиево-йонна батерия и регенеративни спирачки са част от компонентите на този бъдещ модел. За в по-далечно бъдеще обаче BMW предвижда и въвеждането на водородно гориво за задвижване на градската кола.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*