Ferrari се готви да разкрие свой хибрид

Ето го Ferrari 599 XX на миналогодишното авто-изложение в Женева.

Защо това има значение? Може би защото през март ще се проведе тазгодишното авто-изложение в Женева и там Ferrari ще дръпне завесата над своя първи хибриден модел. Вестта бе потвърдена от председателя на компанията тази седмица, предаде Cnet News.

Слуховете за хибриден прототип на Ferrari, който да е базиран на Ferrari 599 GTB, дебютирал още през 2006 на женевското авто-шоу, Geneva Motor Show, се носят доста отдавна по света.

През юни 2009 например се разчу, че Ferrari е подала заявление в Европейската патентна служба за „4WD система с хибридна тяга“. По това време Ferrari потвърди, че разработва хибридна технология и намекна за пускането й в рамките на година, но не посочи кога.

Оттогава спекулациите за хибридна версия на емблематичната спортна кола се множат. В четвъртък обаче за първи път бе официално потвърдено, че тя ще се появи на автомобилното изложение в Женева през март.

Това ще бъде авангардът на автомобилните технологии“, зарече се Лука ди Монтеземоло, председателят на Ferrari. Според него, корпорацията ще представи хибрид на базата на модела 599 в Женева, като той ще представлява „голяма пътека към бъдещето“.

Остава да видим дали прототипът ще стигне поне до ограничено производство и дали феновете на Ferrari ще приемат тази кола като автомобила на бъдещето или като измишльотина.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*