За BMW „i“ e новата истина

Пригответе се за нов вид коли BMW. Германският автомобилен производител обяви, че разработва нова линия горивно-ефективни превозни средства под марката „i“. Под този знак BMW ще произвежда и продава бъдещата електрическа градска кола Megacity Vehicle, която официално ще бъде наречена i3. Друг модел от линията ще е спортният i8, който дебютира по време на автомобилното шоу във Франкфурт 2009.

Тези бъдещи автомобили изглеждат позиционирани на двата противоположни края на електрическия спектър, като i3 е малък градски автомобил, предназначени за гъсто населените градове, а i8 е екзотична спортна кола. И двата автомобила ще използват въглеродно подсилени пластмаси за корпуса, за да е малко теглото им и да подобряват горивната ефективност.

Целево изградените, горивно-ефективни автомобили, които използват най-нова технология, за да облекчат градския трафик, ще бъдат във фокуса на BMW i.

Компанията също така обяви началото на BMW i Ventures, фонд за рисков капитал с налични 100 хиляди долара и със седалище в Ню Йорк, за подпомагане на новостартиращи фирми с акцент върху градските решения за мобилност и технологии, като например интермодално пътуване, интелигентни паркинги, комуникации. Първата инвестиция на фонда е в нюйоркската MyCityWay, която разработва мобилни приложения за предоставяне на информация за обществения транспорт, наличността а свободни паркоместа, както и местни забавления за над 40 града в САЩ.

2 коментара

  1. Нещо не схващам, хем говорят за електрическа градска кола, хем за „нова линия горивно-ефективни превозни средства“, в крайна сметка хибриди или електромобили ще правят?

  2. А бе какво всички са луднали по разни iпростотии? Не е ли унизително за БМВ да се водят по Мак идеологията?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*