Електрическите автомобили стават все по-секси

Поне част от автомобилите на бъдещето ще бъдат електрически, но това не трябва да означава, че всички трябва да карат скучни мини-електрички, предназначени само за превоз от точка А до точка Б. Те могат да бъдат сладки, забавни, секси и бързи. Най-малкото това е, което Smart се опитва да покаже с концептуалния модел Forspeed, който фирмата ще покаже на Международното автомобилно изложение в Женева следващия месец.

В Smart Forspeed се базира на Smart Fortwo Electric Drive, която в момента се изпробва в Европа и САЩ. Този двуместен концептуален автомобил е без покрив, прозорци, или външни дръжки на вратите. Водачите и пътниците използват интериорни дръжки за влизане в превозното средство. Интериорът е защитен чрез своеобразен гюрук, но но в случай, че возещите се забравят да спуснат покривалото при бъря или пък тя ги връхлети толкова внезапно, че да нямат време за реакция, то интериорът е водоустойчив и има канали за оттичане на водата от колата. Налице е информационно-развлекателна система, която използва телефона на пътника, като той бива монтиран на регулируема стойка отстрани на пътника, за да не разсейва водача.

А 16 кВтч батерията захранва 30-киловатовия електромотор, който е поместен в задната част. Батерията осигурява над 120 км. пробег и може да се зареди на 80% само за 45 минути чрез 220-волтов контакт. Концептуалният електрически автомобил ускорява от 0 до 60 км/ч за само 5,5 секунди.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*