Първият в света хибриден автомобил продължава да се показва отново – 111 години по-късно

Оригиналният Semper Vivus през 1900 г.

Ако смятате, че Prius е първият хибриден автомобил, може да се окажете в грешка. Преди броени дни Porsche обяви представянето на реконструиран Semper Vivus, за който фирмата твърди, че е първият хибриден автомобил в света и е бил представен на авто-изложение в Париж през 1900 година.

Реконструираният Semper Vivus

През 1900 Фердинанд Порш, основателят на фирмата Porsche, навлязъл в нова и неизследвана територия, създавайки първия функционален и изцяло хибриден автомобил. Semper Vivus е замислен като „сериен“ електрически хибрид с два двигателя, зареждащи батериите, и електрически мотори Porsche, предаващи тази енергия към колелата на возилото.

Semper Vivus, което впрочем ще рече „вечно жив“, е реконструиран в продължение на четири години от музея на Porsche в Щутгарт – 111 години след рождението си.

Любопитните могат да видят и видео на конструкцията на превозното средство, което показва създаването на първия хибриден автомобил. Според gizmag.com, това твърдение е в противоречие с предишните исторически информации от Porsche, а от прес-центъра на фирмата не са много склонни да разкриват много подробности.

Оригиналният Semper Vivus през 1900 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*