Електрическият Chevrolet Volt иде в Европа на цени от 42 хил. евро

Завоювалият множество награди електромобил с възможност за удължаване на пробега Chevrolet Volt ще се появи на пазара в Германия на цена от 41 950 евро (включително ДДС), съобщи Money.bg, цитирайки анонс от официалната пресконференция на марката на автомобилното изложение в Женева. Сходни ценови равнища се очакват и на останалите европейски пазари, уточнява агенция Speed Press.

Подобно на американците, купувачите в Европа ще могат да разчитат на същата стандартна осемгодишна гаранция (или 160 000 км пробег) на модерните литиево-йонни акумулаторни батерии. В момента това е най-продължителната и пълна гаранция, която се дава в автомобилната индустрия по отношение на акумулаторните батерии в електромобил. Volt ще се появи в европейските шоурумове на марката Chevrolet през ноември.

Плановете на Chevrolet включват производството на 10 000 екземпляра от модела Volt до края на настоящата календарна година и на допълнителни 45 000 бройки през 2012 г. Моделът излиза от завода на GM в Детройт-Хамтрамк, щата Мичиган. Модерните литиево-йонни акумулаторни батерии се произвеждат в завода на GM в Браунстаун Тауншип, разположен също в щата Мичиган.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*