Хавай се покрива с мрежа за зареждане на електромобили

Надпреварата на електрическите автомобили е факт. Умните кметове на големите градове вече мислят за изграждането на мащабни инфраструктури от зарядни станции за електромобили. Ето, че Хавай се готви да бъде покрит от край до край с мрежа за зареждане на електромобили.

Първите станции за зареждане ще бъдат отворени през 2011 г. до 2012 година цялата територия на Хавай трябва да бъде покрита с такива станции. Ще има между 50 000 и 100 000 места за зареждане, разположени по паркинги и по протежение на улиците.

Хавайските острови са избрани от фирмата, която ще изгради инфраструктурата – „Better Place“ – заради някои доста очевидни причини: островите са контролирана среда с ограничен внос и износ на автомобили в сравнение с други държави. Better Place се надява, че Хавайските острови могат да послужат като образец за други държави, показвайки как изграждането на зелена инфраструктура може да доведе до по-голямо разкриване на работни места.

От фирмата също така напомнят, че електрическата инфраструктура може да даде тласък на използването на алтернативни енергийни източници. Хавай може да черпи от вятърната енергия, соларната енергия, приливната енергия и геотермалната енергия – все източници, с които разполага в изобилие.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*