Coca-Cola ще събира дъждовна вода в Индия

Поделението на Coca-Cola в Индия и местните му партньори приключиха 16 проекта за събиране на дъждовна вода в централно-индийския щат Мадхя Прадеш, съобщи ImagesFood.com.

Проектите са реализирани в държавни училища в Мадхя Прадеш в общо 4 града. Публично-частното партньорство включва и UN-HABITAT и Службата по езерна консервация в Мадхя Прадеш. UN-HABITAT е програма на ООН за устойчиво развитие и живот.

Стойността на проектите не бе оповестена, но се знае, че общият им капацитет възлиза на 3,6 милиона литра дъждовна вода годишно. Това ще е в полза на училищата и общностите, които живеят в района.

Събирането на дъждовна вода се разглежда като лесна за реализиране възможност за правилно насочване на водата към посевите и насажденията, които се нуждаят от поливане, вместо да се излива навред и да отива нахалос.

Това обаче не е първото начинание на Coca-Cola и нейните бутилиращи компании в тази област. Корпорацията и партньорите й са инсталирали общо над 500 инсталации за събиране на дъждовна вода в 22 щата в страната. Това е опит на компанията да допринесе за по-доброто управление на водите.

Друг аспект на еко-усилията на Coca-Cola е решението й всички нови машини за напитки да използват охладителни системи без вредния за озоновия слой газ фреон. Това трябва да стане факт до 2015.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*