Париж прави наема на електромобили по-изгоден от собствена кола

Autolib ще отдава хибриди и електрически автомобили на парижани срещу 15 евро месечна такса
Autolib ще отдава хибриди и електрически автомобили на парижани срещу 15 евро месечна такса

На фона на по-слаб от очаквания интерес към електромобилите, френските власти съвместно с частна компания предприеха инициатива, която носи значителни ползи за притежателите на еко возила и може да насърчи бизнеса с този тип коли.

Компанията Autolib организира в Париж голяма мрежа за наемане на хибриди и електромобили по проект, спонсориран от бюджета. За да привлекат повече участници, Autolib и администрацията на френската столица всячески ще насърчават наемането на електрически коли.

Така например, взимайки хибрид или електромобил под наем, клиентът ще получава лично парково място близо до офиса или дома си, което е изключително облекчение в претоварен мегаполис, какъвто е Париж.

Освен това наетият електромобил ще струва по-евтино на потребителя, отколкото поддръжката на собствена кола или ползване на такси. Autolib ще отдава возилата срещу 15 евро месечна такса, а експлоатацията на електромобилите ще се оценява по тарифа от 5 евро за 30 минути.

В момента проектът е в пилотна фаза, но наесен всички желаещи ще могат да наемат електромобили в Париж. Предвидено е удобно сключване на договори през сайта на компанията.  Парите от този бизнес ще постъпват в бюджета на френската столица.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*