Интернет уврежда живота на младите китайци

Процентът на "интернет наркоманите" е значително по-малък в големите градове, за разлика от този в бедните отдалечени райони
Процентът на "интернет наркоманите" е значително по-малък в големите градове, отколкото в бедните отдалечени райони

Над 24 милиона китайци страдат от интернет зависимост, сочат резултати от официално изследване за 2009 година, на което се позовава AFP.

Като правило, засегнатите са млади хора на възраст до 29 години. Според проучването, броят на интернет зависимите в страната се е увеличил двойно от 2005 година досега.

Към декември миналата година интернет е оказвал негативно влияние на всеки седми млад китаец. Най-силно изложени на интернет зависимост са потребителите на възраст от 18 до 23 години, които са 15,6% от общия брой на зависимите.

Процентът на „интернет наркоманите“ е значително по-малък в големите градове, отколкото в бедните отдалечени райони. Най-голяма зависимост предизвикват онлайн игрите и чат комуникациите.

Китай е може би единствената държава, в която съществуват лагери за интернет зависими. Да не попадаш там обаче! Наскоро се разчу за покъртителен случай на насилие в един такъв лагер, където китайско момче е било пребито до смърт от надзирателя, още в първия ден на постъпването си.

Обикновено родителите сами завеждат своите деца в лагерите, безсилни да се справят с тяхната маниакална зависимост от интернет. „Лечението“ не е  безплатно. Освен пари обаче, понякога то струва и човешки живот…

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*