Доброволци ще залесят алпинеум в София

Дръвчетата от пауловния са естествена защита срещу климатичните промени и алтернатива на погребването на CO2

Над 600 доброволци-ученици от 142 СОУ „Веселин Ханчев” и гимназия „Св. Методий”, както и природозащитници от Коалиция за устойчиво развитие, Федерация „Интереко 21”, Гражданско движение ДНЕС и Обединени сдружения за граждански контрол ще почистят алпинеума и градинката на ул.”Пчела”в столицата и ще ги залесят с дръвчета от пауловния. Акцията ще се състои на 15 април, петък, от 11.00 часа.

Инициативата е част от пролетното почистване, организирано със съдействието на Столична община и Столичен инспекторат. Няколко поколения – от деца до възрастни, ще изразят солидарността помежду си с акция за подобряване на градската среда, подкрепяйки  европейските и глобалните принципи за устойчиво развитие.

Като знак за солидарността между поколенията, ще бъдат засадени дръвчета от пауловния, предоставени от  фирма „Bio Tree”. Пауловнията е най-добрата защита срещу климатичните промени, заплашващи планетата и алтернатива на погребването на въглеродния диоксид в земните недра, защото го абсорбира най-добре и от него произвежда живителния кислород.

Следващата проява на обединените екоактивисти е международен форум в София за подкрепа на залесяването под патронажа на лауреата на световната еконаграда на ООН неотдавна в Дубай – проф. д-р Мария Златева.

1 коментар

  1. Ако се засадят около всички големи градове пояси от Пауловния широки по километър два, дали няма да се промени микроклимата в тези градове?И то само за 7- 8 години?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*