Пада още един бензинов бастион – LandRover ще произвежда електромобили

Само преди една година Land Rover не планираше да се занимава с хибриди поне до 2015-та
Само преди една година Land Rover не планираше да се занимава с хибриди поне до 2015-та. Днес компанията има други намерения

Дори и консервативните британски производители пристъпват към хибридизация на своите коли. Очаква се през 2013 година Land Rover да започне серийно производство на електромобил.

Производителят се е решил на подобна стъпка под натиска на пазарното търсене. Потребителите все повече искат екологично приемливи варианти на коли и възможности да намалят разходите за експлоатация.

Цената на карането с кола на бензин става все по-скъпо удоволствие. Перспективата е бензиновите возила да се превърнат в ненужен разкош.

Решението на Land Rover да започне серийно производство на електромобили може да засегне сериозно цените на горивата към края на 2013 година. Статистиката сочи, че притежателите на LandRover са твърде разточителни по отношение на горивото.

Само преди една година Land Rover не планираше да се занимава с хибриди поне до 2015-та.  Ако компанията премине на електричество, то навярно ще рухнат и последните бастиони на най-консервативните производители – всички те ще възприемат електродвигателя като основен за колите си.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*