Еко монитор на Samsung пести енергия, лесно се рециклира

Освен с енергоспестяващи функции, SyncMaster PC2370 се отличава с характестики, които свеждат до минимум въздействието на неговите компоненти върху околната среда.
Освен с енергоспестяващи функции, SyncMaster PC2370 се отличава с характеристики, които свеждат до минимум въздействието на неговите компоненти върху околната среда.

Нов монитор на компанията Samsung Electronics предлага редица функции, които осигуряват ефективно енергопотребление. 23-инчовият LED модел SyncMaster PX2370 отговаря на най-актуалните сертификации Energy Star и EPEAT Gold.

Технологията Samsung Smart Sensor Technology, например, използва сензори за осветеност (ALS), чрез които настройва автоматично яркостта на монитора, в зависимост от интензивността на осветлението наоколо.

Дисплеят напълно съответства на стандарта за изображения sRGB. Благодарение на новата фирмена технология за динамичен контраст Mega Dynamic Contrast Ratio и резолюцията Full HD (16:9), картината е по-наситена и динамична.

Освен с енергоспестяващи функции, мониторът се отличава и с характеристики, които свеждат до минимум въздействието на неговите компоненти върху околната среда.

Корпусът на PX2370 е направен от материали, които не изискват боядисване и не съдържат летливи органични съединения. Това прави рециклирането на монитора по-безопасно и по-лесно. Самите компоненти са създадени от преработени материали.

SyncMaster PX2370 се очаква на пазара през март-април, като цената все още не е известна.

Технически характеристики на Samsung Syncmaster PX2370

  • тънък дизайн  – 16,5 мм
  • кратко време за реакция – 2 милисекунди
  • резолюция Full HD 1080p
  • изходи – RGB/DVI/HDMI
  • сензор за осветеност
  • контраст – 5,000,000:1 динамичен, 1000:1 статичен.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*