EPA извади сериозни предимства за биогоривата

Дори да се отчетат всички торове и енергия за обработката, употребата им е по-безвредна за околната среда, отколкото на изкопаеми горива.
Дори да се отчетат всички торове и енергията за обработка, употребата им е по-безвредна за околната среда, отколкото на изкопаемите горива.

Последните насоки на американското правителство по отношение на биогоривата ще доведат до преработване на все повече царевица в етанол. Това обещава и нови битки с екологичните организации.

Според изследване на Агенцията за опазване на околната среда (EPA), дори и да се отчетат всички торове и енергия за обработка, употребата на биогорива е по-безвредна за околната среда, отколкото на изкопаеми горива.

Компаниите, които се занимават с производство на биогорива, срещат яростен отпор от екологични организации. Много критици твърдят, че хранителните култури не трябва да се използват за гориво. Петролната индустрия също не е доволна от констатациите на EPA. Организацията твърди, че използването на повече биогорива ще помогне на САЩ да намали емисиите на парникови газове.

Президентът Барак Обама обяви серия от мерки като част от цялостна стратегия за подобряване на американската енергийна независимост. Целта е изграждане на основите на една нова, чиста икономика и енергетика, която да осигури милиони работни места.

Очаква се предприетите мерки да увеличат производството на биогорива и да намалят зависимостта на страната от чуждия петрол. В периода до 2016 година ще бъдат стартирани от 5 до 10 комерсиални проекта.

Обама и неговата администрация възлагат големи надежди на зелената индустрия, която може да осигури много нови работни места и така да съживи селските райони на Америка.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*