Британска фирма ще прави екологични „въздушни хотели“

Лондонската компания Seymourpowell разкри подробности за най-новата си иновация, наречена „Aircruise“ – огромен, вертикален и с нулеви вредни емисии въздухоплавателен съд, който ще се захранва с енергия от алтернативни източници и ще бъде предназначен за любителите на лукса.

Идеята за така наречения „кламер в облаците“ е все още само концептуален проект. Той включва всичко – от лоби-бар през четири двустайни апартамента, закрита градина и малки апартаменти.

Този шантав „хотел в небето“ обаче е привлякъл вниманието на южнокорейския гигант Samsung Construction and Trading. Компанията вече е поискала от Seymourpowell да детайлизира концепцията си и да направи компютърна анимация за представяне на преживяването в екзотичния вертикален цепелин.Aircruise“ ще се захранва чрез водородни горивни клетки и соларна енергия, комбинирайки удобствата на устойчивите сгради и бавното, луксозно пътешестване.

Предизвикателството за реализацията на проекта е голямо. Корабът трябва да бъде изграден така, че да може да се издига лесно, респективно да е доста лек. Това означава големи празни пространства и относително малко пътници на борда.

Aircruise“ може да се разглежда и като екологичната алтернатива на круизите с яхти. Като се има предвид, че вредните газове, които се падат на един пътник в Boeing 747, са три пъти по-малко от тези на един пътник на круиз, а „Aircruise“ на практика използва алтернативни източници на енергия, той ще е много по-щадящ за околната среда.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*