Екологична мода навлиза в мрежовите устройства

Нови комутатори на Allied Telesys ще заменят своите досегашни “незелени” аналози, като вече ще използват фирмената технология ECO-Switch

Нови комутатори на Allied Telesys ще заменят своите досегашни “незелени” аналози, като вече ще използват фирмената технология ECO-Switch

Зелената вълна постепенно обхваща всички продукти в ИТ индустрията. Производителят на мрежово оборудване Allied Telesis, например, обяви наскоро екологични комутатори (switches) от линията WebSmart.

Моделите AT-FS750/24POE, AT-FS750/48, AT-GS950/48 PoE Fast Ethernet и Gigabit Ethernet се отличават с висока енергийна ефективност и повишена надеждност. Новите устройства ще заменят своите досегашни „незелени“ аналози, като вече ще използват фирмената технология Allied Telesis ECO-Switch, съобщи производителят.

ECO-Switch позволява да бъдат изключени светодиодите на предния панел, когато не са необходими. Освен това технологията автоматично ги изключва, 15 минути след като бъдат включени.

Друга технология, Measure and Minimize, ограничава мощността на сигнала в зависимост от дължината на използвания кабел, като по този начин подобрява енергийната ефективност на устройствата.

Освен че консумират по-малко енергия, комутаторите WebSmart имат и по-компактни размери от своите предшественици. Това допринася за намаляване на използваните в производството материали, както и на разходите за гориво за транспортирането им.

Не на последно място, модифицираните комутатори на Allied Telesis са и по-безшумни, тъй като използват пасивно охлаждане, вместо вентилатори. Устройствата се очакват на пазара през този месец.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*