Дизайнерски поглед към Toyota Prius 2015

Резултатът от работата на Ерик Леонг е автомобил с естествена форма,? ?който е няколко инча по-нисък от Prius и наподобява визията на човешко ходило (снимка: Ерик Леон)

Как ще реагирате, ако ви кажат, че автомобилът подобен на Blade Runner на снимката по-долу е следващият Prius? Ще се развълнувате ли? Е, лошите новини са, че тази концепция не е следващият Prius, а разработка на индустриалния дизайнер Ерик Леонг.

Резултатът от работата на Ерик Леонг е автомобил с естествена форма,? ?който е няколко инча по-нисък от Prius и наподобява визията на човешко ходило (снимка: Ерик Леон)

Добрите новини са, че Леонг е създал тази концепция като част от дизайнерското обучение в токийското студио на Toyota, така че най-малкото, което има, е връзка с Toyota, пише CNET News.

Концепцията на Леонг включва ергономичен дизайн, който осигурява плъзгане на въздушната струя около превозното средство и намалява съпротивлението. Това се постига чрез имитиране на въздушен поток около шасито на концепцията. Резултатът е автомобил с естествена форма, който е няколко инча по-нисък от Prius и наподобява визията на човешко ходило. Малко по-дълъг е, благодарение на издължената си задна част, но Леон се възползва от това чрез по-голямо място за багаж.

Индуктивен приемник, разположен в задната част на автомобила, позволява безжично презареждане, когато колата паркира в близост до ЕV станция.

Отвътре интериорът е с минималистичен дизайн, като по-голямата част от инструментариума е заменена от просторен дисплей в центъра на волана и допълнителен по-малък в основата на централната ос.

Prius С концепцията може би е някаква индикация, че Toyota ще поеме нова посока с бъдещите си модели. Но засега ни харесва да въздишаме по идеята на Леон.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*