По средата сме на LED революцията

Бумът в търсенето ще доведе до разширяване на производствените мощности и цените постепенно ще паднат
Бумът в търсенето ще доведе до разширяване на производствените мощности и цените постепенно ще паднат

Секторът на LED продукти го очаква огромен ръст. Сега сме по средата на революцията в светодиодното осветяване, твърди Кейт Скот, вицепрезидент на компанията Bridgelux.

Развитието на LED индустрията наподобява това на фотоволтаичния сектор. Цените на светодиодните осветителни системи в момента са високи и се наблюдава нарастващо търсене на LED за приложения като HD телевизията, например.

Бумът в търсенето ще доведе до разширяване на производствените мощности и цените постепенно ще паднат, прогнозира Кейт Скот пред Green Tech Media. Движеща сила за развитие на пазара са и регулаторни органи като Energy Star, Title 24 и други, които ще стимулират търсенето на LED продукти.

Дизайнерите, от друга страна, работят за интегриране на цялостни LED системи, които по-добре отговарят на нуждите на клиентите – не само от по-качествено осветяване, но и на температурните изисквания.

Слънчевата енергия е еди от „най-секси“ сегментите в индустрията на чистите технологии. Ако развитието на LED следва подобна траектория, не би ли трябвало тя да предизвика по-голямо внимание, пита риторично Кейт Скот.

Междувременно анализатори прогнозираха, че през настоящата година продажбите на LED ще се изравнят с тези на LCD. През 2013 година делът на LED панелите ще достигне 74%, според DisplaySearch.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*