Nokia приложения насърчават екологично отговорно поведение

Каналът Ovi “Go Green” предлага редица приложения относто устойчивостта, както и съвети за екологично чист начин на живот
Каналът Ovi "Go Green" предлага редица приложения относно устойчивостта, както и съвети за екологично чист начин на живот

Nokia оглавява класацията на „Грийнпийс” за  Топ 18 производители със своята ангажираност към опазването на природата. Компанията е и най-екологичният производител на мобилни телефони в света.

Екологичното съзнание на Nokia е демонстрирано на няколко нива. Например, консумацията на енергия на зарядните устройства Nokia е изключително ниска, когато са в режим на готовност.

Компанията също така строго следи и употребата на устойчиви материали: още от 2008 година Nokia става първият производител, предлагащ портфолио без опасни за околната среда материали. Оттогава в производство са пуснати повече от 40 устройства Nokia, които не съдържат  субстанции като ПВЦ.

Компанията прилага интелигентни решения при пакетирането, еко-ориентирани услуги и рециклиране, като намалява използваните материали.

Каналът Ovi “Go Green” предлага редица приложения относно устойчивостта, както и съвети за екологично чист начин на живот. TripSketch Green Book, например, препоръчва екологични дестинации за пътувания в Швейцария и повече от 70 други страни в Европа, САЩ и Канада. Приложението осигурява информация за екологични забележителности, ресторанти, хотели и транспортни средства. Цялата информация е достъпна и в офлайн режим.

Приложението Tomorrow’s Power показва как можете да генерирате електричество за лична употреба и как да спестите от разходите за енергия. То  засяга и теми като слънчева и вятърна енергия и осигурява кратки съвети относно екологичната енергия като цяло.

Играта Recycle Factory Lite е забавен начин да научите повече за сложния процес на рециклирането. Разполага с два режима, пет етапа и 20 нива.

Приложението Climate Mission адресира екологични проблеми. То има забавен подход към сериозните теми, включвайки задачи като сортиране на боклук, климатичен пъзел, засяване на дървета в саваната или подкрепа за фермери от Индия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*