Samsung въвежда лазерни принтери с висока енергийна ефективност

ML2540/2545 са снабдени с Easy Power Off бутон за допълнително пестене на електроенергия, чрез който принтерът може лесно да се включва и изключва, когато не се използва
ML2540/2545 са снабдени с Easy Power Off бутон за допълнително пестене на електроенергия, чрез който принтерът може лесно да се включва и изключва, когато не се използва

Samsung Electronics обяви ново попълнение в B2B портфолиото си от моно лазерни принтери. ML2540/2545 са предназначени за малките и домашни офиси, които се нуждаят от високопроизводително и същевременно икономично решение за печат, съобщиха от българския офис на компанията.

Моделите поддържат резолюция 1200 х 1200 dpi и работят със скорост 24 ppm. Процесорът с тактова честота 300MHz гарантира бърза обработка на печатните задания. Новите принтери са със средно 18% по-висока енергийна ефективност спрямо останалите модели в този сегмент.

ML2540/2545 са снабдени с Print Screen бутон за директно разпечатване на съдържанието на компютърния екран и с Easy Power Off бутон за допълнително пестене на електроенергия. Чрез еко бутона, разположен на предния панел, принтерът може лесно да се включва и изключва, когато не се използва.

Изключително ниската цена на притежание обаче се дължи на минималния разход на електроенергия по време на печат – средно около 360 w/h. Моделите в този пазарен сегмент обикновено работят с разход около 495 w/h, което прави новите Samsung ML-2540/2545 с 18% по-ефективни по отношение на сметките за електроенергия.

Цялостната енергийна ефективност на новите решения е от голямо значение за малките и домашни офиси, които са с по-висока чувствителност към разходите си за печат, посочват от производителя.

Устройствата са с снабдени с познатия Print Screen бутон на Samsung, с който съдържанието на компютърния екран се отпечатва директно на принтера. С тях върви и приложението AnyWeb Print 2.0, което позволява лесно събиране на елементи от различни уеб страници в едно печатно поле, което може да се пренарежда за една или повече печатни страници. Цялата операция се извършва на принципа на „drag and drop” и помага на потребителите да съставят прегледни работни документи, като същевременно пестят тонер и хартия.

Цялостната ефективност на ML-2540/2545 се допълва от множество елементи, като противопрахов капак и вградена касета за 250 листа, които увеличават времето между две почиствания и презареждания на принтера. Устройствата поддържат високоскоростен трансфер на данни през High Speed USB 2.0.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*