Изследване доказа ефективността на електромобилите

В тестовете, проведени в Кьолн, са участвали пет автомобила Ford Focus Electric, наред с още 20 задвижвани от електричество коли на компанията

Немска енергийна компания доказа ефективността на електромобилите в градски условия. RheinEnergie AG е провела проучването с подкрепата на общината в Кьолн, университета Дуисбург-Есен и няколко доставчика на коли.

В тестовете, проведени в Кьолн, са участвали пет автомобила Ford Focus Electric, наред с още 20 задвижвани от електричество коли на компанията

Експертите са тествали в продължение на една година десет автомобила Ford Transit BEV и десет Ford Transit Connect Electric, като по-късно изследването е обхванало и пет електромобила Focus Electric.

Тестът доказва надеждността на електромобилите в градска среда. Колите са изминали общо 50 хиляди км, средно между 25 и 75 км дневно. По време на изпитанията автомобилите са били презаредени общо 1,5 хиляди пъти, като нито веднъж не е възникнал проблем.

Средното разстояние за презареждане е било 30 км, а отделеният CO2 – по-малък с 90%, спрямо бензиновите коли.

С помощта на компютърно моделиране е установено, че ако в Кьолн се появят още 30 хиляди електромобила, те ще консумират по-малко от 4% от електроенергията, изразходвана от домакинствата в града.

2 коментара

  1. Може сам да сметнеш, че през нощта Електроцентралите работят на загуба и електричеството отива на вятъра.Ако ел.автомобилите се зареждат през нощта и се ползват през деня хем зареждането ще е при по-ниска цена, хем ще се използва неизползвана ел.енергия в момента.Да не говорим, че в Германия след 10 години над 25 % от електричеството ще идва от ВЕИ.

  2. Изследване в Германия 2009год. при 1млн. ел.коли дава 0.1% намаляване на СО2 емисии http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_car#Energy_efficiency щото тока идва от ТЕЦ на въглища и АЕЦ-вете в ГФР са 18% от микса.Във Франция около 74% от консумираният ток е от АЕЦ и може да се говори за намалени емисии на СО2 но имат недостиг на ток и внасят от Испания,и ще им трябва доста произв.мощности за 1млн.ел.коли.Всякой може да сметне колко ток е нужно за 1млн.ел.коли по 2-4kw/h на час e равно на 2-4000MW на час.В РБ-я консумацията на ток от 23:00часа до 5:30 пада с около 1500MW но само 33% от тока идва от АЕЦ и 55% е от ТЕЦ.С една дума ел.колата може да намали емисиите на СО2 ако се зарежда с ток от ВЕИ или АЕЦ ,и всичко друго е манипулации – умишлени или несъзнателни от некомпитентност и неукост.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*