Нов тип хидроизолация с течна гума навлиза на пазара у нас

На българския пазар е достъпен нов хидроизолационен материал, произвеждан по американо-канадска технология и използван широко в строителните работи в много страни от Европа, Америка и Азия.

Продуктът представлява двукомпонентна хидроизолационна течна гума на водна основа, втвърдяваща се мигновено. Уникалните й физически свойства позволяват да бъде съхравявана без изменение в продължение на 30 години, съобщиха от дистрибутора Агромашинимпекс-София.

Материалът се нанася със специален за това разпръсквач, като се използват две дюзи – една за течната гума и една  за катализатора. При смесване на двата компонента се образува „перфектно покритие” на обработваните повърхности, по думите на доставчика.

Основни предимства на хидроизолацията с течна гума са отличните свързващи свойства както с всички познати в строителството строителни материали, така и с всички видове метали, дървени конструкции и плоскости, керамични изделия, стъкло, хартия и дори земни и пясъчни насипи.

В Америка и Канада продуктът е намерил широко приложение при изграждане на тунели, магистрали, отводнителни съоръжения, метрополитени и сметища. Дългият срок, в който течната гума запазва свойствата си, прави този продукт приложим и при строителство на специални газопроводни, нефтопроводни и водопроводни съоръжения.

След нанасяне, продуктът демонстрира много добра гъвкавост, безопасност за околната среда, висока резистентност към пробиване и дава необходимата свобода и възможности на архитекти и дизайнери. Отличава се също с антикорозионни и противопожарни свойства.

1 коментар

  1. Работил съм с такъв материал течна гума преди 4 години, покрив на производствено хале, само че го мазахме с валяци и слагахме и някаква мрежичка, става цялостна хидроизолация и засега нямаме проблеми с покрива.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*