Електромобилите са до десет пъти по-икономични от бензиновите

Разходите за зареждане на батериите варират от една десета до половината от тези за бензин, установи американско проучване

Електрическите автомобили са значително по-икономични от традиционните бензинови коли, твърди американско проучване

Разходите за зареждане на батериите варират от една десета до половината от тези за бензин, установи американско проучване

Според анализа „United States Smart Grid: Utility Electric Vehicle Tariffs”, разходите за зареждане на електромобилите излизат на техните собственици от десет до два пъти по-малко, отколкото при зареждане с бензин.

Проучването, огласено неотдавна от компанията Northeast Group (NG), се базира на данни от експлоатацията на сравняваните превозни средства в САЩ. Експертите са категорични, че електромобилите са значително по-изгодни от традиционните возила.

Редица специалисти наблягат и на факта, че електромобилите са по-икономични от своите събратя – хибридите, които макар и да снижават разходите спрямо традиционните коли, все пак имат голяма консумация.

Като се добави и скъпото техническо обслужване на хибридните двигатели, поради тяхната сложност, излиза, че инвестицията се възвръща много по-трудно, отколкото в напълно електрическите коли.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*