Умен хладилник съхранява по нов начин храната

Хладилникът на LG предлага интелигентно решение за пестене на енергия, като същевременно храната се запазва свежа
Хладилникът на LG предлага интелигентно решение за пестене на енергия, като същевременно храната се запазва свежа

На изложението за потребителска техника IFA 2011 корейската компания LG Electronics представя смарт хладилник, който съчетава „умна еко врата“ с набор от иновативни функции. Благодарение на тях клиентите могат да променят изцяло начина, по който купуват и съхраняват храната и използват пространството в кухнята.

Заедно с предлаганата от LG гаранция от 10 години на линейния компресор, смарт хладилникът идва с пълен набор от Smart ThinQ технологии. Ключова сред тeзи смарт технологии е Smart Manager, която превръща уреда в завършена система за съхранение на храната.

Потребителите могат да използват LCD панела на хладилника или смартфона си, за да проверят какви продукти са налични вътре, къде са разположени и кога изтича срокът им на годност. С технологията Smart Manager потребителите също могат да определят периодите, през които техните продукти са годни за употреба и да бъдат предупреждавани, когато срокът изтече.

За да запази продуктите в хладилника максимално свежи, Smart Manager предлага възможност за контрол на храната, като осигурява подробна информация за конкретни плодове и зеленчуци. Умният хладилник дори функционира като информационен център с достъп до дигитални фото албуми, календар, бележки, актуални новини или като истински монитор на персонален компютър, от който потребителите могат да влизат в социалните мрежи, да гледат филми или да слушат музика в YouTube.

Като преместват икони с изображения на хранителни продукти на LCD дисплея на хладилника или като използват функцията за разпознаване на глас, потребителите могат лесно да разберат с каква храна разполагат, къде е разположена тя и кога изтича срокът й на годност.

Функцията на LG Smart Diagnosis помага на служителите от центъра за обслужване на клиентите ефикасно да се справят с евентуални технически проблеми. Щом клиентът се свърже със сервизния център на LG по телефона, техническото лице ще го помоли да натисне бутона Smart Diagnosis и на база на серията сигнали, които уредът издава, служителят определя какъв е проблемът и дали е необходима намесата на сервизни специалисти. Потребителите също така ще бъдат директно уведомявани чрез приложение на смартфона си за по-незначителни проблеми като отворена врата на хладилника или изключена ледарка.

Функцията Smart Access дава на потребителите възможност да проверят през своя смартфон кои са продуктите на изчерпване в хладилника им докато са на пазар в магазина. Освен това, те получават предложения за рецептите, които могат да изпълнят с наличните в хладилника продукти. Със Smart Access е предотвратена неприятната ситуация, в която потребителите по грешка купуват неща, с които вече разполагат, като по този начин се изхвърля по-малко храна и същевременно потребителите винаги имат на разположение варианти за приготвяне на вкусна трапеза.

Хладилникът е от типа Smart Grid, което означава, че когато компаниите за комунални услуги започнат да предлагат различна тарифа спрямо времевия пояс, хладилникът автоматично ще регулира температурата, която поддържа и настройките на функциите, така че клиентите да използват електроенергия на оптимална цена всеки ден. По този начин хладилникът разпределя най-активната консумация на енергия за периодите, когато тя е на най-ниски цени, а резултатът се отразява в значително намаляване на месечните сметки.

Със своя Linear Compressor, смарт хладилникът на LG предлага интелигентно решение за пестене на енергия, като същевременно храната се запазва свежа. Пестенето е възможно благодарение на режима “Night Saving Mode”, който намалява консумацията на енергия с до четири часа през нощта и с режима “Customize Saving Mode”, който ограничава употребата на енергия в определени от потребителя периоди.

LG добави към предимствата на уреда си и иновативната врата за хладилник Smart Eco Door – първата в света система „врата във вратата” – за да направи конфигурацията още по-практична и да предотврати евентуалната загуба на енергия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*