Управление на печатните услуги осигурява устойчиво развитие

Колежът Tri-C ще спести близо 2 милиона долара, като използва услуги на Xerox, за да контролира свързаните с печат разходи

Преминаването към управляеми печатни услуги (MPS) в колежите и университетите може да доведе до значителни икономии във всяко висше учебно заведение и до оптимизиране на печатния модел, използван до момента от студенти и служители, съобщи Xerox.

Колежът Tri-C ще спести близо 2 милиона долара, като използва услуги на Xerox, за да контролира свързаните с печат разходи

Разположеният в Охайо колеж „Cuyahoga Community College” (Tri-C) ще спести близо 2 милиона долара, като използва управление на печатните услуги, предоставено от Xerox, за да контролира свързаните с печат разходи в трите си кампуса.

Tri-C подписа петгодишен договор за печатни услуги, за да подобри начина, по който неговите студенти (повече от 32 000) използват принтерите, копирите и факс машините на територията на колежа. При работата си с Xerox, Tri-C отстранява около 400 остарели и неизползвани устройства и опростява печатната среда, за да могат студентите и служителите да насочват работата си към най-ефективните и енерго-спестяващи машини.

„Xerox ни предостави стратегия, която има непосредствен ефект върху разходите ни за печат и усилията ни за устойчиво развитие. Само в първата година спестихме до 400 000 долара от разположените в кампуса печатни центрове и администрация, намалявайки потреблението на хартия и енергия до 34 процента”, споделя Ал Моран, вицепрезидент на отдел „Маркетинг” в Tri-C.

Xerox ще мери постигнатия успех, използвайки инструменти като своя „Калкулатор за устойчиво развитие”, за да предложи нови възможности за намаляване на употребата на хартия и енергия за печатни нужди. Планирани са и обучения на служителите и студентите, насочени към екологичните ползи от новата стратегия за печат.

„Основната ни цел е да предложим информация за екологичните ползи, а не за печата на документи сам по себе си”, казва Джери Хуриган, IT вицепрезидент в Tri-C.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*