Eco Bubble пере със студена вода, щади материите

Революционната технология е вдъхновена от историята на прането, когато хората изпирали всичко на ръка
Революционната технология е вдъхновена от историята на прането, когато хората изпирали всичко на ръка

Samsung Electronics обяви по-рано този месец разширена гама ecobubble перални машини, проектирани на базата на вече наложилата се технология. ecobubble е първата пералня, която  от самото стартиране на програмата за изпиране образува собствена пяна и така прави студената вода толкова ефективна, колкото и топлата. Образуваните сапунени мехурчета успяват да проникнат по-дълбоко в тъканите и се разтварят по-бързо от нормалното, което води до спестяване на енергия и отлично качество при прането, твърди производителят.

Революционната технология всъщност е вдъхновена от историята на прането – неотдавна, когато хората изпирали всичко на ръка, обикновено предварително се приготвяло голямо количество сапунена пяна, за да може почистващият препарат да достигне до материите в дълбочина и да отстрани с лекота замърсяванията. Samsung използва тази стара традиция за създаване на опериращата с пяна перална машина и така прави изморителната и досадна домакинска работа по-лесна и бърза и заедно с това ограничава излишното потребление на електричество.

Една от „тайните” на ecobubble е уникалният Bubble Generator. Веднага след като пералнята започне работа, той използва първоначалния прием на вода, за да създаде концентриран разтвор перилен препарат, примесен с големи количества въздух. След това този микс се изпомпва към барабана на пералната машина и след като натиснете „Старт” бутона на програмата, сами ще видите нарастващата „възглавница” от сапунена пяна.

Тази нова система напълно променя начина, по който перилният препарат прониква в тъканите. Специалната пяна гарантира безупречно изпиране и старателно изплакване, а постепенното разтваряне на препарата в генератора предпазва от появата на сапунени петна по дрехите.

Най-големият плюс на ecobubble е, че спестява енергия. Пералнята е проектирана по такъв начин, че не се нуждае от топла вода за максимално качествено изпиране. Гъстата сапунена пяна позволява и на студената вода да постигне същите резултати като 40-градусовата, която е стандартно използвана от конкурентните модели. А благодарение на това се спестява значително количество електричество, което иначе е необходимо за затопляне.

Можете да достигнете до 70% икономичност при изпиране на памучни дрехи, използвайки студена вода (изпиране Super Eco с температура на водата около 150) и постигайки същите резултати като тези с 40-градусова вода, твърди Samsung.

Благодарение на новия Digital Inverter Motor се спестява допълнителна енергия, но не и за сметка на качеството на технологията, която разполага с 10-годишна гаранция. Мощният инверторен мотор задвижва барабана и всички останали компоненти, но наред с това намалява шума на пералнята.

Пералнята ecobubble има капацитет от 12 кг – най-големият при стандартните външни размери в Европа. Впечатляващият капацитет спомага за намаляванео на броя седмични изпирания и така спестява много лично време, което иначе бихме отделяли за пране.

По определение, по-големият капацитет би означавал по-голям разход на енергия за пералнята, но благодарение на Smart weight сензора на Samsung, ecobubble дори може да спести енергия. Сензорът засича колко тежи конкретното зареждане от дрехи и автоматично изчислява необходимата вода и нужното електричество.

Освен това, новият цветен LCD дисплей показва най-икономичната и най-подходяща програма. Въпреки че разполага с огромен капацитет и всички тези модерни технологии, пералнята предлага най-висок енергиен клас на пазара А+++.

Наред с всичко това, специалната ecobubble перална машина има много по-щадящо отношение към материите. Често модерните дрехи са толкова деликатни, че изискват внимателно ръчно изпиране със студена вода. Все пак хората търсят удобството на автоматичното изпиране и искат да постигнат винаги отличен разултат. Новата технология на Samsung предлага деликатно измиване със студена вода, щадящо тъканите и безокомпромисно срещу петна и замърсявания.

Новите перални машини на Samsung с технологията ecobubble и капацитет от 12,8 и 7 килограма ще бъдат налични в магазинната мрежа през октомври.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*