National Geographic създава първото си 3D съдържание за смартфони

Материалите ще се заснемат изцяло със смартфона LG Optimus 3D, който предлага триизмерно изживяване без използване на очила

LG Electronics си сътрудничи с фотографи от фото агенция National Geographic Assignment за създаване на първото 3D съдържание – видео и снимки, в историята на организацията. Материалът се заснема изцяло със смартфона LG Optimus 3D, който предлага триизмерно изживяване без използване на очила.

Материалите ще се заснемат изцяло със смартфона LG Optimus 3D, който предлага триизмерно изживяване без използване на очила

Това е изключително важен момент по отношение на утвърждаване на 3D технологиите при преносимите устройства, какъвто е смартфонът”, коментира д-р Йонг Сеок Парк, президент и изпълнителен директор, LG Electronics Mobile Communications Company, като подчерта, че повече от век National Geographic е водещата институция за първокласна фотография на дива природа, пейзажи, пътешествия и начин на живот.

Усъвършенстваната технология на LG Optimus 3D предлага функции за стабилизиране на видеото и алгоритъм, който следи разстоянието между двете камери. Тези предимства позволяват на фотографите на National Geographic Assignment да заснемат висококачествено 3D съдържание при различни условия и локации.

През годините сме публикували на страниците на изданията ни много снимки на фотографите на National Geographic, които са били отличавани с награди. Разполагайки с LG Optimus 3D, фотографите ни ще могат наистина да покажат света така, както те самите го виждат – в пълен 3D формат”, каза Маура Мулвихил, вицепрезидент на National Geographic Image Collection.

Известно е, че National Geographic работи с изтъкнати фотожурналисти и разполага с богата колекция от фотографии. Организацията избра шестима фотографи от целия свят, които да заснемат изображения със смартфона. Екипът представи творбите си в тазгодишното издание на най-голямото в Европа изложение за потребителска електроника и домакински уреди IFA в Берлин, Германия в началото на септември.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*